Pianist Blaž Pucihar (1977) je z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak. Kot solist je igral z Orkestrom Slovenske Filharmonije, Orkestrom Camerata Labacensis in Pihalnim orkestrom Slovenske policije.

Od leta 2003 se intenzivno posveča skladateljevanju in aranžiranju. Nemška založba Edition Kossack in ameriška založba ALRY po celem svetu zelo uspešno predstavljata njegove skladbe, ki se izvajajo in snemajo na mednarodnih tekmovanjih in koncertih od ZDA do Japonske.

Koncertiral je v Italiji, Avstriji, na Hrvaškem, v Nemčiji, Franciji, Belgiji, Angliji in ZDA. Pri njem naročajo skladbe umetniki iz celega sveta. Za obdobje 2014-2021 je angleška zveza Kraljevih glasbenih šol ABRSM v svoj učni načrt uvrstila že štiri njegove skladbe.

V letu 2015 se je za 6 mesecev preselil v Idaho-ZDA, kjer je na državni univerzi Boise State University soustvarjal pri Fulbrightovem projektu mag. Ane Kavčič Pucihar z naslovom “Fluting Stars” – prevod in adaptacija slovenskega učbenika za flavto “Igramo se flavto”.

Na mednarodnem tekmovanju NFA “Newly Published Music” v ZDA so v samozaložbi PuciharMusic zmagale že 4 njegove edicije. V letu 2018 je napisal “Belmont Piano Trio”, ki ga je Colorado Piano Trio v oktobru 2018 premierno izvajal v znameniti Carnegie Hall v New Yorku.

Za otroke je napisal 3 avtorske pravljice: Lunina čarobna flavtica, Glej Larsa z Marsa in Klavirski Čarodej.